Blacklight: Tango Down

Written by Kebabkongen on 26.07.2010

Hva spiller man hvis man føler behovet for mye skyting, mye action og intens krigføring sammen med andre? Jo, man fyrer opp Call of Duty: Modern Warfare 2, Gears of War 2 eller kanskje Team Fortress fra Orange Box. Eller for de som spiller på PC er jo Counter Strike kanskje det mest naturlige valget.

Men nå er det kommet et nytt alternativ for de som liker å gå i krigen uten skrupler, og kanskje uten mål og mening, bortsett fra å ha det moro. Alternativet er Blacklight: Tango Down, et nytt Xbox LIVE Arcade spill som er en miniutgave av de tidligere nevnte spillene.

 

Mye action og varierte kart

Blacklight: Tango Down er et online multiplayer førsteperson skytespill for opp til 16 spillere. Spillet er litt spesielt på den måten at det ikke har noen enspiller del med historie eller kampanje, her skal du først og fremst spille med og mot andre. Dog finnes det special ops missions som man kan løse alene eller sammen med opp til 3 andre i coop.

Det er 12 kart å spille multiplayer på. Kartene er varierte og selv om ikke de er all verdens store, skal det mye spilling til før man kjenner hvert hjørne og ikke minst de strategiske plasseringene. Det er viktig å fort finne ut hvor man har dekning for fienden, for soldaten man spiller tåler svært lite. Hvis du blir sett, er sjansen stor for å bli drept.

 

 

Problemet med kartene er at man starter alltid på samme sted hver gang man dør, slik at hvis det andre laget er litt overlegne ender man opp med at de skyter deg i det du starter igjen. Selv om det finnes forsvar i form av automatiske maskingevær i startområdet kan man ta ut disse. Dette trekker en del ned, spesielt i starten når man er nybegynner og man kommer inn i en kamp med mer erfarne spillere.

Menysystemet er heller ikke av de beste. Det er veldig mye som skjer på skjermen og det kan være litt forvirrende å vite hvor man er.

 

Få erfaring, stig i gradene og lås opp

Spillet har de mest kjente spilletypene, samt et par ekstra: Deathmatch, Team Deathmatch, Retrival, Domination, Detonate, Last Man Standing og Last Team Standing. I alle disse får man poeng på ulike måter, enten ved å løse oppgaver eller drepe motstandere. Spillet har et erfaringsbasert rangeringssystem (basert på XP) som lar spilleren stige i gradene opp til nivå 70.

Diverse opsjoner, våpen og mer komplisert tilleggsutstyr låses opp i kjent stil etterhvert som spilleren blir bedre.

 

 

Fremtidens våpen i hundrevis av kombinasjoner

Hvis du har tenkt å kjøpe dette spillet så ikke les dette avsnittet med mindre du liker å kjenne til hva dine motstanderne med høyere nivå kan som du ikke kan når du begynner på ditt første nivå. Jeg er jo delvis kjent for å finne frem campingstolen i slike spill eller det som er mest riktig å si er at jeg liker å ha minst to vegger bak meg slik at jeg har kontroll fremover.

Etter et par runder i multiplayer innså jeg at motstanderne merkelig nok visste hvor jeg var selv om jeg stod godt gjemt. Og riktignok, her kommer stigning i nivå inn, for man får som sagt nemlig tilgang til litt mer avanserte våpen etterhvert. Deriblant et hjelpemiddel som hører fremtiden til, nemlig en HRV (Hyper Reality Visor) som gir spillerne mulighet til å blant annet se gjennom vegger.

Men dette er jo fremtiden, så det finnes selvsagt digi-granater som virker som mottiltak mot slike supermannbriller. Problemet er bare at når du kaster en granat så vet som regel fienden hvor du er. Kanskje noe annet enn en granat hadde vært tingen her.

Modifisering av våpen er en stor del av Blacklight: Tango Down og man kan endre alt på de ulike våpnene, deriblant sikte, magasin, kolbe og løp. I tillegg kan man velge farger og emblemer til den store gullmedaljen for de som bryr seg om sånt. Det er litt for mye å skru på og dette vil nok bare brukes av de som er spesielt interesserte.

Man blir som regel sittende igjen to-tre våpen som man bruker fast. Treffsikkerheten er veldig god (les: man treffer der man sikter) og soldaten man spiller tåler veldig lite. I starten må man regne med å overleve i snitt 10-15 sekunder før man starter på nytt.

 

 

Konklusjon/oppsummering

Spillet er primært for de som liker å skru våpen, spille svært raske kamper med mye action og samarbeide med resten av laget om den best mulige strategien. Det siste kan være litt vanskelig hvis man spiller alene sammen med ukjente, da de fleste stormer ut og hopper rundt i ren kamikaze-stil. Derfor blir ikke dette et veldig seriøst krigsspill, men heller litt mer god arkade action som fungerer greit.

Dette er ikke et spill for den som blir lett irritert av å bli skutt av fienden mer enn 50 ganger i løpet av en 6 minutters kamp.

Blacklight: Tango Down lastes ned fra Xbox LIVE Arcade til 1200 MS Points.

 

Stjernedryss

Grafikk: Image 3,5 - Litt for mye effekter, men flotte kart
Lyd: Image 2,5 - Det er lyden av krig, ikke noe mer
Spillbarhet: Image 3,0 - Krig er som arkade, noe mangel på realisme
Flerspiller: Image 4,0 - Velfungerende, hektisk og actionpreget

Totalt: Image 3,0 - Mye action, men ingenting nytt

 

Produktinformasjon

Spill: Blacklight: Tango Down (Xbox LIVE Arcade)
Produsent: Zombie Studios
Utgiver: Ignition Entertainment
Utgivelsesdato: 07.07.2010
Sjanger: Online multiplayer FPS
Aldersgrense: 16+
Linker: Offisiell hjemmeside, Xbox.com, Wikipedia