Quest for Infamy

Written by albajos on 15.03.2022

Husker du King's Quest? Spillserien fra Sierra som fra 1983-1998 introduserte oss til point-and-click adventure i middelalderen. Etterpå fikk vi massevis av inspirerte titler som prøvde å gjøre det samme men greide aldri å få samme stjernestatusen som KQ. For å skille seg ut måtte de tilby noe mer variert gameplay. Og Sierra var et hestehode foran konkurrentene også der og introduserte adventure-RPG hybriden Quest for Glory, som varte fra 1989 til 1998.

Det er Quest for Glory som dette spillet tar mest fra. Både gameplaymessig med enkel sverdkamp, og 8-bit grafikk, men med litt mer detaljerte nærbilder. Men problemet er at Quest for Infamy er ikke fra 90-tallet. Det ble utgitt på PC for nostalgikere i 2014. Så det er en ting å nostalgivaske spillet til å se ut som det er fra tiden Sierra og LucasArts-titlene var på høyden, men de kan godt legge til et moderne lagringssytem, et litt mer funsjonelt kommandohjul, og for den del, en eller annen type kart, for det er veldig enkelt å gå seg bort om man ikke tegner ned et selv.

Historien er den typiske Nobody som kommer til en landsby og plutselg ender opp med å "redde verden". I dette tilfellet er han en villstyring, en typisk anti-helt, som flørter litt både her og der. Han objektiviserer kvinner, men det gjør også spillet, og har gitt alle sammen unødvendig store brystparti. Det beste er hans indre monolog, der han kommenter hvor tullete situasjonen egentlig er. Når fokuset er på humor er det verre for karakteren å vokse med oppgavene.

Konklusjon

Å etterfølge så mange klassikere er en hard nøtt å følge opp. Og selv om du sikkert kan bli underholdt i de 15 timene det varer, er det trolig ikke et spill man vender tilbake til, da spiller man heller de klassiske på nytt.

Til å være et Kickstarter-prosjekt så er det imponerende hva de har fått til, og hvor mange plattformer det nå er blitt utgitt på. Det er mange gode ideer i dette spillet, men skulle gjerne sett det i en design som ikke er utdatert allerede når det blir utgitt.

Lyst til å spille, men sitter fast? Du finner en offisiell walkthrough på http://www.postudios.com/Demos/QuestForInfamyWalkthrough.pdf.

Stjernedryss

Pluss: Med 3 forskjellige klasser, er det stor variasjon i hvordan man kan fullføre en quest.

Minus: 80-talls lagring. Dårlige replikker fra alle andre enn hovedkarakteren.

Totalt: 2,5

Spillet er anmeldt på Xbox Series X|S og kom i salg 4. mars 2022 til Xbox One og Xbox Series X/S (kr 104,-), PlayStation 4, PlayStation 5 og Nintendo Switch. Takk til PR Hound for anmelderkode.

Produktinformasjon

Spill: Quest for Infamy
Produsent: Infamous Quests
Utgiver: Ratalaika Games
Utgivelsesdato: Xbox One og Series X|S: 04.03.2022
Sjanger: Action og eventyr • Klassikere
Aldersgrense: 16
Linker: Xbox Store
Spillhistorikk og achievements

Trailer

About Ratalaika Games

Ratalaika Games S.L. is a game development company focused on 2D games, visual novels, and the console market. We are porting & publishing games to consoles from XBOX to PS5, PS4 & Nintendo Switch.

About Infamous Quests

Infamous Quests is a game development company founded in 2012 with members from all around the globe. We develop games with a retro sensibility, focusing on storytelling, visual narrative and puzzle design to create energetic platformers and engaging point and click adventures.