McDROID

Written by Kebabkongen on 13.03.2016

McDROID er et tårnforsvarspill i tredjeperson med et noe barnslig utseende, ganske så vanskelige brett og nok å ta seg til i kaoset som oppstår. Historien i spillet er at McDROID krasjlander på en frodig planet infisert med romvesener. Romskipet må repareres, planeten må helbredes og romvesene må selvsagt bekjempes slik at alt blir som før. McDROID er første utgivelsen til Elefantopia, en utvikler med base i San Francisco. Det er utviklingsstudioet Grip Digital, også kjent med The Solus Project, som er ansvarlig for utgivelsen på Xbox One og PlayStation 4.

Spillet er et relativt standard tårnforsvarspill der man må forsvare romskipet fra en mengde ulike fiender som kommer i bølger. Dette gjør man ved å bygge opp forsvaret, samle ressurser, bygge våpen og ikke minst skyte på de fiendtlige romvesene. Spillet ønsker i tillegg til tårnforsvarsjangeren, å være morsomt med humoristiske dialoger og gøyale konsepter som inneholder både jordbær og diamanter. Det er også hemmeligheter skjult på hvert nivå og det inneholder selvsagt også et par enorme bosser.

 

Krasjlanding

Førsteinntrykket er uoversiktlig og kaotisk. Sjangeren skal gjerne by på kaotiske situasjoner, men da først og fremst fordi det er lagt ned et godt arbeid i nivådesign og vanskelighetsgrad, og ikke fordi spillet har dårlig kontrollerstyring og til dels forvirrende grafikk. Det grafiske designet er rotete og minner om en barnslig utgave av Borderlands sin tegneserieaktige stil.

Menyene og styringen inne i spillet er forvirrende, noe som trekker ned. I denne sjangeren skal det gå kjapt å velge mellom ulike våpen og oppgraderinger når krigen er på sitt verste, og da føles det ikke særlig bra å bla frenetisk frem og tilbake og opp og ned for å finne det rette ikonet å trykke på. Heldigvis er det manuell styring av kamera med zoom inn og ut på selve kamparenaen, men våpenet er låst til kamerastyringen og kan ikke styres separat med høyrestikke, noe som hadde vært å foretrekke.

Spillet er veldig lett i starten og blir overraskende fort for vanskelig. Absolutt ikke noe man pløyer gjennom på en kveld, selv om det ikke er all verdens med brett. Det er ingen innstilling av vanskelighetsgrad og man må klare brett for å låse opp de neste. Dog kommer man bedre inn i det etterhvert og klarer å delvis se bort fra den forvirrende styringen. Og da kommer tårnforsvarsjangeren til sin rett, det blir moro og utfordrende å prøve samme brett gang på gang for å komme videre, nettopp slik det skal være.

 

Jordbær og diamanter

For å bli dyktig i McDROID må man vite hva som skal prioriteres og når, slik som vanlig er i tårnforsvarspill. Skal du plassere ut nye våpen, reparere de gamle eller kanskje oppgradere? Strategien for å vinne er heldigvis ganske ulik mellom brettene, så det er god variasjon. På noen brett får man svært begrensede ressurser og få, men kraftige fiender, mens på andre brett tar det helt av og det komplette kaos med fiender overalt oppstår. Enkelte brett er noe forvirrende i forhold til oppgavene man skal løse og forklaringene på nye opplåste elementer (våpen, forsvar og hjelpemidler) er noe uforståelige.

Det finnes noen ekstra elementer i spillet, som å plante trær som gir ulike bonuseffekter. Men dette i tillegg til å løpe frem og tilbake mellom jordbæråkeren og diamantene og tårnet blir noe spesiell. Jordbær blir brukt som valuta for å kjøpe og oppgradere våpen, i tillegg til diamanter som man får tilfeldig ved å drepe motstandere. Fokuset i spillet burde heller vært å bruke tid på å bygge opp basen, plassere rett forsvar på rett sted og oppgradert våpen, uten å måtte løpe rundt og samle inn ressurser. For noen fans av tårnforsvarsjangeren kan dog denne ekstra dimensjonen gi en utfordring som man ikke finner i andre tilsvarende spill.

 

Flere muligheter

Hvis man synes normal modus blir for lett er det to måter til å spille på; utfordring (challenge) og arena modus. Utfordring er vanskeligere versjoner av de vanlige brettene, mens arena er en slags horde modus der du forsvarer deg mot bølger av fiender uavhengig av fremgang og innhold i normal story modus. Begge disse modusene er tøffere og gir en fin merverdi til spillet, spesielt for dem som liker sjangeren godt.

Det finnes også egne brett uten fiender der man forsker på, låser opp og oppgraderer nye våpenteknologier og forsvarsmekanismer. I tillegg er det lagt inn små hemmeligheter som man skal samle sammen underveis i storyen. Lydmessig er kampene ok, men all dialog og lyder i menysystem er også ganske barnslige og virker uinspirerende.

Det kunne vært et bra tårnforsvarsspill, men gjennomføringen er for rotete. Hvis det hadde vært lagt lagt mer arbeid i det grafiske, lydmessige og kanskje et bedre opplæringssystem, samt fjernet noe av barnsligheten, så hadde McDROID kommet seg et stykke høyere opp på listen over denne type spill. Likevel anbefales det for fans av tårnforsvarsjangeren, men for nybegynnere synes jeg ikke spillet representerer eller respekterer sjangeren godt nok.

Konklusjon

McDROID har gode klassiske elementer til å være et tårnforsvarspill, men det hele fremstår som noe barnslig og rotete gjennomført.

Spillet er anmeldt på Xbox One og kom i salg 4. mars til Xbox One (kr 51,40) og PS4. Takk til GamingPR.biz for anmelderkode.

Stjernedryss

Grafikk: Image 2,5 - Barnslig tegneserieaktig grafikk, passer ikke helt til sjangeren
Lyd: Image 2,0 - Lyden i kampene er ok, men uinspirerende dialoger og andre lyder
Spillbarhet: Image 3,5 - Krevende og utfordrende etterhvert, kanskje litt for vanskelig, men varer lenger

Totalt: Image 2,5 - Noe barnslig og rotete, men også gode elementer av klassisk tårnforsvar

Produktinformasjon

Spill: McDROID
Produsent: Elefantopia
Utgiver: Grip Digital s.r.o.
Utgivelsesdato: Xbox One: 04.03.2016
Sjanger: Annet, Handling og opplevelse
Aldersgrense: 7+
Linker: Xbox Store

Trailer

Om GRIP Digital

GRIP Digital s.r.o. is a privately owned developer and publisher of games for consoles and high-end portable devices, based in Prague, Czech Republic. The company was started by industry veterans who worked on games across all major platforms. GRIP is working with the top independent developers to bring their games to console platforms.

For more information, please visit www.grip-digital.com.