Alien Breed 3: Descent

Written by Roly Hider on 24.11.2010

Jeg har ikke noe forhold til Aliens-serien, verken spillene eller filmene. På grunn av dette gikk jeg inn i Aliens Breed 3: Descent med helt blanke ark. Alien Breed serien er inspirert av filmene fra slutten av 70, begynnelsen av 80 tallet. De 5 første spillene i serien kom på 90 tallet, mens Alien Breed 3: Descent er siste og avsluttende del i serien på fire spill på 2000 tallet.

 

Is there anybody in there?

Vi går inn i rollen som Conrad på skipet Leopold i denne scifi ovenifra-ned 3D shooteren. Siden jeg ikke har noe forhold til Alien serien så kan jeg heller ingenting om historien og dette setter faktisk en liten demper på opplevelsen for meg. På begynnelsen av spillet får man en kort innføring i hva som har skjedd med Conrad og Leopold, men dette er ikke nok til at jeg blir følelsesmessig engasjert i spillet.

Man kjemper altså mot en gjeng med forskjellige ekle aliens mens man utfører oppgaver for å komme seg rundt på Leopold og utslette ondskapen om bord. Hvis dette høres litt tynt ut så er det rett og slett fordi jeg ikke har forstått mer. Når dette er sagt så må jeg få si at jeg skulle ønske at jeg kunne mer, for historien virker spennende og interressant og de som har fulgt denne vil helt klart få mye ut av spillet.

Etter å ha gravd etter informasjon om de tidligere spillene i serien har jeg funnet ut at Team17 ikke har funnet opp kruttet på nytt i dette spillet, men fulgt gammel oppskrift slavisk. Man må forsatt plukke opp helsepakker og bruke disse for å fylle opp med helse. Man plukker også opp ammunisjon, granater, informasjon, etc rundt om kring på skipet. På strategisk anlagte punkter omkring på brettene kan man lagre, kjøpe ammunisjon og oppgradere våpen.

 

 

Som en novise i denne spillserien må jeg innrømme at jeg sleit både med spillmekanikken og vankselighetsgraden. Jeg trives ikke i spill hvor man ser ovenifra-ned på skrått og hvor man styrer personen med venstre styrespak og skuddretningen med høyre styrespak. For meg vil det da gå utrolig på lykke og fromme, og jeg blir dessverre ikke stort bedre over tid. Dette er egentlig ikke en feil med spillet sånn sett siden dette sikkert fungerer utmerket for andre. Samtidig så ble jeg mektig irritert over at omgivelsene faktisk står rolig. Man snur og vender på disse med høyre og venstre bumper. For meg som slet med å snu og skyte OG så måtte snu på omgivelsene samtidig.. Vel, man kan beskrive dette med ett ord: Kaos!

Vanskelighetsgraden ja. Det er tre vanskelighetsgrader i Aliens Breed 3. Jeg begynte på det midterste nivået, men fant fort ut at dette ikke fungerte for meg. Jeg gikk tom for ammunisjon og helsepakker rett før viktige (og vanskelige) punkter i spillet. På grunn av dette begynte jeg spillet på nytt på det enkleste nivået og dette fungerte mye bedre. Personlig har jeg lett for å tilnærme meg skytespill med 'pray and spray' teknikken. Dette fungere på ingen måte i Alien Breed 3. Man må planlegge bruk av våpen, granater og helsepakker utfra hvilke fiender man bruker. På noen fiender fungerer hagla best, mens man kan kaste bort hagleammoen ved å bruke den på andre/mindre fiender.

 

 

Er det skummelt der inne?

Absolutt! Team17 har virkelig lykkets med å skape en unik atmosfære i Aliens Breed 3: Descent. Jeg antar at det er på samme nivå i de tidligere installasjonene så her må spillstudioet virkelig berømmes.

Grafikken er nydelig til å være ett XBLA-spill. Rett og slett fantastisk og her tror jeg vi må berømme Epics Unreal Engine 3. Alt flyter som det skal bortsett fra litt hakking ved autosave-punkter. Lyden er magisk og fungerer perfekt med mitt 7.1 headset jeg bruker til gaming. Man kan høre at Leopold sliter og har lyst til å falle fra hverandre når som helst. Samtidig hører man brølene til aliensen og man lurer på hva som lurer bak hver sving. Musikken er stemingsfull og litt 'industriell' noe som passer med omgivelsene i Leopold.

Lyden og grafikken sammen gjør det virkelig verdt å prøve Alien Breed 3: Descent. Jeg er rett og slett meget imponert.

 

---------

 

Houston, we have a problem!

Alt dette tatt i betraktning: Er spillet bra? Jeg sliter faktisk litt med å bestemme meg. Jeg er nemlig 100% sikker på at fansen av serien synes at Alien Breed 3: Descent er kjempebra. Kan absolutt se at dette er ett spill de vil bruke masse tid på. For meg derimot, så fungerte det dessverre ikke i det hele tatt. Synsvinkel, bevegelse og skytemekanikk gjorde at det dessverre ble en heller selsom affære. Etter litt over ett av fem brett orket jeg rett og slett ikke mer. Jeg fikk vondt i hodet og kontroller og andre tilgjengelige gjenstander levde ett farlig liv.. På grunn av dette har jeg ikke testet ut multiplayer, free play eller Survival (Horde). Psyken min hadde ikke tålt det...

Spillet får derimot toppscore når det gjelder grafikk, lyd og stemning. Dette kan Team17!

 

Alien Breed 3: Descent lastes ned fra Xbox LIVE Marketplace til 800 MS Points.

 

Stjernedryss

Grafikk: Image 5,0 - Rett og slett nydelig
Lyd: Image 4,5 - Lydeffektene og musikken skaper en fantastisk stemning
Spillbarhet: Image 2,5 - Dette fungerte ikke for meg personlig.

Totalt: Image 3,0 - Umulig styring, men vakkert og stemningsfullt

 

Produktinformasjon

Spill: Alien Breed 3: Descent(Xbox LIVE Arcade)
Produsent: Team17 Software Ltd
Utgiver: Xbox LIVE Arcade
Utgivelsesdato: 17.11.2010
Sjanger: Sci-Fi Skyting
Aldersgrense: T-teen
Linker: Offisiell hjemmeside, Xbox.com