Alien Breed 2: Assault

Written by Kebabkongen on 03.10.2010

De fleste har vel vært borti et Aliens spill en gang i sin spillkarriere, iallfall hvis man har hatt sansen for en eller flere av Aliens-filmene. Det har nå kommet et nytt innslag i den lange rekken av spill som "melker" denne franchisen. Så da blir spørsmålet: har Team 17 gjort en bra jobb med Alien Breed 2: Assault?

 

Nytt besøk på et fremmed og skummelt romskip

Alien Breed 2: Assault er som sin forgjenger Alien Breed Evolution som kom ut i fjor, et skytespill med omgivelsene satt til et ødelagt romskip i fremtiden. På hvert av de 5 brettene spiller man den muskuløse og hardtslående mekanikeren Conrad som får en rekke oppgaver for å lede ham gjennom romskipet. Oppgavene er relativt enkle og består i å samle nøkkelkort, redde uskyldige og få på igjen strømmen ombord.

På sin vei møter man naturlig nok utenomjordiske vesener i form av ulike typer aliens som vi alle kjenner godt til fra før. Disse går relativt rett på sak og prøver å angripe for enhver pris. I tillegg kan man bli skadet av eksplosjoner, branner, elektriske koblinger og fiendtlige maskingæverstillinger. Det er ikke noen form for automatisk oppbygging av helse etter man blir skadet i spillet, så man er nødt å samle helsepakker på sin vei og bruke dem fornuftig. Det er selvsagt også mange ulike typer håndvåpen, granater og maskingevær som er fornuftige å plukke opp. Spesielt ammo kan man lett gå tom for hvis man skrur opp vanskelighetsgraden.

 

 

Skru av lyset og tre inn i en verden full av aliens

Stemningen er mørk og det er også omgivelsene. Enkelte ganger litt for mørkt, men det er kanskje slik det er ombord på et romskip fullt av aliens i en fjern galakse. Grafikken er til tider nydelig og Team 17 har klart å få fantastisk mange detaljer på plass først og fremst i omgivelsene, men også på karakteren og fiendene. Spesielt effektene fra lyskilder, samt skyggeleggingen er veldig bra. Skulle kanskje bare mangle når de bruker Unreal Engine fra Epic, også brukt i Gears of War-serien.

Lydbildet er faktisk viktig i dette spillet, man kan høre hvor disse udyrene kommer fra før man ser dem og det er definitivt en fordel da man kan få tid til å lade og evt. skifte våpen. Team 17 har gjort en god jobb her også, både med stemningsfull musikk og riktige lydeffekter fra våpen, eksplosjoner og de uhyggelige fiendene.

 

---------

 

Uvant styring og kjedelig Horde-modus

Det er mulig å bevege karakteren i 8 retninger i 45 graders intervaller og det er mulig å skyte i alle mulige retninger. Kameraet er plassert på skrått ovenfra og kan også snus manuelt uavhengig av karakteren i 45 graders intervaller. Dette hjelper til med å navigere lettere gjennom dører og rom, og til å oppdage gjemte artifakter det kan være lukrativt å plukke opp. Det er noe uvant å måtte styre dette selv i starten og det burde vært mulig å slå på at kameraet er konstant plassert bak karakteren. Det er mange små cutscenes i spillet og disse er meget pent flettet inn i spillingen, ved at kameraet løftes opp og zoomer inn på hendelser og action andre steder før det flyttes tilbake til karakteren.

I tillegg til kampanjemodusen er det mulig å spille Survival Mode som er av typen Horde, med mengder av fiender som strømmer på i bølge etter bølge, med det opplagte målet å overleve lengst. Jeg synes denne modusen blir for kjedelig og ensformig å spille alene, selv om den er utfordrende nok. Den burde absolutt vært lagt under flerspillerdelen, spesielt med tanke på hvor mange andre spill som har denne spillmodusen for tiden.

Det finnes i tillegg til kampanje- og overlevelsesmodusene i enspillerdelen mulighet for å spille gjennom brettene sammen med en venn på Xbox LIVE (dette er ikke testet).

 

 

Litt strategi kan være lurt å ta med på veien

Selv om det kan være fristende å løpe som en skytende galning gjennom hele spillet, er det en strategi som ikke fungerer så godt. Som tidligere nevnt må man plukke opp helsepakker underveis og det er viktig å spare på ammunisjonen. Det er flere typer oppgraderinger å finne underveis og disse kan ved riktig bruk gi det lille overtaket man trenger for å kunne løse neste oppgave. Disse oppgraderingene kjøper man i stasjoner underveis og dermed trenger man nødvendigvis også penger, og de finner man heller få av hvis man løper av gårde.

Det er selvsagt nødvendig å følge med på bevegelsesradaren, som er velkjent fra både filmene og andre spill i serien. For her møter man ikke bare fiender forfra, men når de først har bestemt seg for å ta deg kommer de fra siden og bakfra også, gjerne krypende opp fra gulvet og ut fra vegger. De ulike typene av aliens tar ulik skade fra de ulike våpnene, ergo nok et moment man må ta hensyn til.

Spillet er naturlig nok veldig rett frem og lineært, det er ikke mange krumspringene man kan prøve på gjennom kampanjen. Men det ligger til sjangeren og det er ikke noe stort minus når man er nødt å tenke litt strategi på veien.

 

 

Oppsummering

Spillet har flott grafikk, bra lydeffekter og en passe grei Alien-stemning. Noe uvant styring og kamerakontroll i starten, men det passer bra i denne typen spill. Spillet er utfordrende i forhold til motstanderne og det har et par elementer av strategi.

Alien Breed 2: Assault lastes ned fra Xbox LIVE Marketplace til 800 MS Points.

 

Stjernedryss

Grafikk: Image 4,0 - Litt for mørkt, men flotte og detaljerte effekter og omgivelser
Lyd: Image 3,5 - Spenningsskapende effekter og musikk
Spillbarhet: Image 3,0 - Uvant kontroll, enkle oppgaver, tøffe motstandere

Totalt: Image 3,5 - Noe lineært og uvant styring, men flott og utfordrende

 

Produktinformasjon

Spill: Alien Breed 2: Assault (Xbox LIVE Arcade)
Produsent: Team17 Software Ltd
Utgiver: Xbox LIVE Arcade
Utgivelsesdato: 22.09.2010
Sjanger: Sci-Fi Skyting
Aldersgrense: 16+
Linker: Offisiell hjemmeside, Xbox.com, Wikipedia