Quarrel

Written by albajos on 01.02.2012

Det må kunne sies at dette spillet kom ut på det best tenklige tidspunkt. Scrabble er i vinden som aldri før, mye takket Wordfeud har tatt folket med storm. Men Quarrel er likevel veldig ulikt både Scrabble og Wordfeud med at man spiller i et område som heller ligner på Risk snarere enn det typisk brettspillet. Og Quarrel har allerede hatt en viss suksess. Dette kom faktisk ut på iOS allerede tidlig på høsten i fjor.

 

Men for å ta likhetene med Risk først. Og da spesielt Risk: Factions som vi også finner på XBLA. Du har også her forskjellige typer armeer du spiller med, men for det første får du ikke velge hvilken, og for det andre har det absolutt ingenting å si på spillets gang. I tillegg er det ni forskjellige avatar motstandere med forskjellig vanskelighetsgrad, fra fullstendig håpløst, til en som faktisk greier åtte-bokstavsordene ganske ofte. Men den beste likheten fra Risk er at du vil alltid ha to til åtte soldater i spill i hver kamp, og det avgjør hvor lange ord du kan lage. Selvsagt er det er fordel å bygge opp til åtte, og dermed knuse enhver motstand. Men det finnes også forskjellige moduser der dette ikke er mulig for å få full score.

Spillet er ikke tilgjenglig på norsk, så noen av disse ordene man skal finne fram til er ganske fjernt fra vårt vokabular. Så jeg regner med at de fleste av oss trenger å ta internettet i bruk for å få gjennført de fleste av modusene her. Tiden stopper når man setter på pause, så her har man tid til å lete opp hvert ord. Eventuelt spille det så lenge at ordene begynner å gjenta seg. Jeg fikk faktisk noen ord på nytt, så altfor mange åtte bokstavers ord i det engelske språket er det ikke.

Av tilgjenglige moduser er det er en normal modus, der man spiller mot 1-3 motstandere i stigende vanskelighetsgrad, en turneringsmodus der man spiller mot de ni fiendene i stigende rekkefølge. Vi har også en Challenge-modus der man må tenke litt utenfor boksen. Her kan man ikke spare styrker, siden man har lagt inn begrensninger. En modus der man kan sette opp en enkel kamp med akkurat de valg man ønsker. Og til slutt kan man spille online mot andre Quarrel-spillere. Til slutt er det også en tutorial, men det er såpass enkelt og intuitivt gameplay at de fleste kan nok hoppe over den delen.

En interessant vri er at om man kjemper med færre soldater enn motstanderen, så vil man ta noen av deres til fange, og de kan brukes som dine egne videre. I tillegg får man ekstra styrker både i forhold til hvor gode ord du skriver, og hvor mange territorier du tar på rad, så man kan opptre strategisk, og i Challenge-modusen er det en nødvendighet.

Dessverre er det et par problemer her også. Det er minimalt med musikk, og du vil nok aldri legge merke til den heller siden man hopper fort inn i neste kamp. Det er noen fanfarer i selve kampene, men de blir gjentatt til det kjedsomlige, samt at lyden rett og slett skurrer. Bruken av avatarer er også litt merkelig, siden når du vinner, så klapper dem. De viser ikke sinne, slik som i enkelte andre avatar-baserte spill. Men dette er selvsagt kun småting.

---------

 

Oppsummering

I korte trekk kan det oppsummeres til at dette kunnskapshevende, men kanskje litt i overkant vanskelig for de som ikke har engelsk som morsmål. På den andre side blir spillet ekstremt enkelt hvis man har internett tilgjenglig. Det er relativt kjappe 200 poeng om det er hva man går for, men blir kanskje litt for gjentakende hvis man spiller det i lange perioder. Dette hadde kanskje passet bedre for mobiltelefoner enn på XBLA.

Quarrel kan lastes ned fra Xbox LIVE Marketplace til 400 MS Points.

 

Stjernedryss

Totalt: Image  

 

Produktinformasjon

Spill: Quarrel (Xbox LIVE Arcade)
Produsent: Denki 
Utgiver: UTV Ignition
Utgivelsesdato: 25.01.2012
Aldersgrense: 3+
Linker: Xbox LIVE Marketplace